Uitslag Enquete: Welke uitdagingen heb jij als het gaat om Lichttaal?

Voordat ik de online cursus 'Lichttaal Zieletaal' startte heb ik een enquete onder een groep geïnteresseerden gehouden, om erachter te komen wat hun ervaring ermee is en wat hun doelen zijn en wat ze beschouwen als hun uitdagingen. Dankzij reacties die ik kreeg op deze Q&A video (3:39 minuten) weet ik al dat het kan helpen om veelgestelde vragen voorbij te horen komen. (Je bent dus niet de enige die zich 'dingen' afvraagt!).  De resultaten van deze vragenlijst gebruik ik om nadere invulling te geven aan deze cursus, opdat deze zo goed mogelijk 'op maat' gemaakt wordt. 

Opeens kwam in me op dat het ook nu helpend kan zijn om inzage te krijgen in de antwoorden van anderen. Het blijkt namelijk nogal eens een beperkende overtuiging te zijn dat 'anderen het beter kunnen dan jij', 'dat anderen al veel verder zijn dan jij', etc. Nou. Het kan je dan zomaar eens verbazen wat de reacties waren! En dat niet alleen, mogelijk stelt het je ook gerust. Bijvoorbeeld: "Oh, ik ben niet de enige die er zelf nog geen ervaring in, maar er wél voeling mee heeft." 

Hier zie je alvast de vragen (hier en daar ingekort) en onder de afbeelding lees je wat reacties daarop:

1. “Ben je bekend met Zieletaal / Lichttaal?”

2. “Wat wil jij het liefst ont-wikkelen betreffende jouw Zieletaal?

 3. “Welke uitdagingen ondervind je hierin? Ben je bereid hiernaar te kijken?"

4. “Wat voor soort ondersteuning wil jij liefst krijgen?” 

5. “Hoeveel ben je bereid vol toewijding te investeren in jeZelf (tijd, geld, aandacht)?

©Ariëtte Love

1. “Ben je bekend met Zieletaal / Lichttaal?”

"Zielstaal en lichttaal is mij bekend. Ik zing en spreek lichttaal en geef ook coderingen door via mijn handen. Mijn verlangen is om dit verder te verdiepen. Daarnaast is het verlangen vooral ook in het durven zichtbaar dit in zetten. In de praktijk bij mijn 1 op 1 sessies durf ik dit al vlot. Maar voor grotere groepen voel ik nog zoveel fysieke reacties (verkrampingen). Terwijl ik echt al veel uitnodigingen kreeg om voor groepen te gaan zingen. Iets houdt me nog tegen, mijn lichaam laat dan allerlei blokkades voelen. Ik had hulp gevraagd aan het universum en mezelf ook voorgenomen mijzelf de tijd te geven om dit proces in mijzelf eerst verder te verdiepen en de divine timing te volgen. Maar toen kwam jij oppoppen met deze cursus, dus vandaar dat ik een JA voelde toen je het had over deze cursus. En 'toevallig' is hier in de buurt ook een 3- daagse workshop over het herontdekken van je stem. Dus kennelijk krijg ik wat voorwaartse duwtjes van het universum. Dankbaar dankbaar dankbaar"

"Ja, sinds mijn burn/bore-out 5 jr geleden is het voorzichtig naar boven gekomen. In het begin sprak ik lichttaal in de nacht en was er bang voor. Wat gebeurde er? ik kon de taal ook letterlijk horen en leek alsof ik er geen invloed op had. ik ging op zoek wat dit kon zijn en pas bij een filmpje van Robert Bridgeman, half jaar geleden, herkende ik het. Eindelijk, herkenning en erkenning. Tijdens de opleiding Transformatief coachen heb ik het ook uitgesproken op momenten die veilig en goed voelde."

"Ik ken het van horen. Nog niet zelf gedaan"

"Ik zou wel heel graag willen vertrouwen en waarnemen zonder oordeel over wat er door me heen komt. Het is wel eens door me heen gekomen maar toen vond mijn mind het onbegrijpelijk en raar. Ik kwam er later achter dat het een oude overgenomen overtuiging (..) was."

"Niet echt zelf gesproken. Kwam weleens omhoog in gebaren op bepaalde plekken (bin terra Nova). Mezelf toegestaan het uit te spreken maar mijn mond vind er van alles van (je bedenkt zelf wat…). "

"Nog niet mee bekend"

"Ik maak licht tekeningen, schrijf tekens, spiralen, zie ook spiralen en haal daar ook betekenis uit (zijn mijn gidsen) ik maak vaak handgebaren en en ik heb ook lichttaal gesproken. Als ik me afstem op hogere dimensies komt het door me heen. Ook tijdens initiatie op Terra Nova kwam het door me heen en tijdens een sessie van mijzelf heb ik samen met de facilitator middels lichttaal heel veel entiteiten en andere duistere energie naar volgende stap in hun evolutieproces gebracht. En laatst stemde ik me af en kwam er ook zang door. Ook droom ik in lichttaal en reis ik door sterrenstelsels. Zo heb ik mijn oom begeleid in zijn laatste reis door de sterren en sterrenstelsel met lichttaal in mijn droom. De volgende dag hoor ik dat hij inderdaad is overleden die nacht. Mijn verlangen ligt in het volledig blootleggen en spreken van lichttaal. Het herkennen en beheersen en helemaal voelen dat het klopt, er volledig in leren vertrouwen. Ook zou ik het willen gebruiken in mijn (healing)sessies. Ik voel hier een groot hartsverlangen."

"Het spreekt mij erg aan als iemand Zielstaal spreekt. Het raakt diep in mijn hart. Ik heb het gevoel dat het helend werkt, voor anderen en ook voor mezelf. Dat het iets kan openen. Tijdens het 'Destination U traject' kwamen er klanken bij mij door en ik begreep de betekenis ervan. Dat is daarna niet verder ontwikkeld. Ik voel wel dat ik groei sinds het traject, dat gaat lekker door. Maar niet op gebied van Zielstaal die zich uit in klanken. Ik denk dat ik me soms afvraag of dat wel de bedoeling is en volg gewoon mijn pad. Maar deze cursus trok me aan, dat is niet voor niets. Ergens vind ik het ook gewoon erg mooi! Als ik mijzelf afvraag waarom ik het wil is het antwoord: Heling. Ik voel dat dit mogelijk kan bijdragen aan heling, van mijzelf en mijn omgeving. Ik vind niet bij iedereen de Zielstaal helder en zuiver. Daarom wil ik graag van jou leren, met vertrouwen in jou. "

"Ja er komt soms taal door als ik in meditatie ben en meestal snelle gebaren met m’n handen die in de ‘ lucht schrijven’ "

"Soms komt het door, maar vrijwel nooit voel ik de betekenis van wat er dan door mij heen komt. Enkel tijdens een sessie met Sandra voelde ik de betekenis van alles wat zij en ik tegen elkaar zeiden in deze taal. Daarna heb ik nooit meer zo diep de betekenis of de bedoeling van de woorden en klanken gevoeld."

"Ja, ik ben bekend met zielstaal zowel gesproken, gezongen, geschreven & ‘luchtsymbolen’. Zielstaal raakt me diep.. het voelt ontzettend fijn, het brengt energie in beweging.. wanneer ik het zelf spreek/zing brengt het me dichter bij meZelf. Wanneer ik het ontvang van iemand anders brengt het heel-ing.. zachtheid, er wordt vanalles aangeraakt in me lijf wat in beweging komt. Op de momenten dat ik zielstaal teken laat ik veel los en ontvang ik makkelijker inzichten. Ik ervaar met name in het bijzijn van anderen dat er een rem zit op de gesproken zielstaal die door wil komen.. angst, paniek. Ik spreek het dan uit zonder ‘geluid’ of heel zacht. De paarden, dieren vinden het heerlijk de zielstaal en mijn verlangen ligt dan ook om de zielstaal te kunnen laten stromen ongeremd, in overgave & vertrouwen. "

"Het is een jaar of 2 geleden op gang gekomen. Maar alleen nog privé. Heel af en toe in sessies en dan raak ik mensen er mee maar er zit nog blokkade op. Verzin ik het niet. Wat vind de ander er van. Er zelfverzekerder in worden, vertrouwen in krijgen en laten flowen, daar zou een 'groepsreis' me bij kunnen helpen"

Kaiyann Isa

2. “Wat wil jij het liefst ont-wikkelen betreffende jouw Zieletaal?

“Het spreken van lichttaal. Ik heb interesse in dit onderwerp en spreek dit ook bij tijd en wijle op een veilige plek. Voor mij is het de nieuwsgierigheid waar komt het vandaan en of ik het op een liefdevolle manier kan inzetten, inspireren.” 

"spreken en schrijven"

"Vooral het vrijmaken van de blokkades die er om heen zitten. Het spreken zingen, schrijven en luchtsymbolen kan ik in principe al. Ik merk vooral dat de verbinding tussen hemel en aarde in mijn buik en bekken nog wat sputtert."

"spreken en zingen. Luchtsymbolen ken ik niet en maakt me wel nieuwsgierig."

"Dat heb ik eigenlijk nog helemaal niet duidelijk. Ik zing wel graag, en heb ook wel affiniteit met symbolen "

"Dat is mooi om te ontdekken wat juist de vorm is naast het vooral zingen en spreken "

"Luchtsymbolen trekken me aan. En spreken zou ik fantastisch vinden en ook doodeng "

"Spreken, zingen, luchtsymbolen. Dat wat er door mag komen." 

"Spreken en luchtsymbolen" 

"Spreken & zingen "

"Spreken, zingen, luchtsymbolen. Schrijven gebeurd (nog?) Niks"

MELD JE NU AAN

3. “Welke uitdagingen ondervind je hierin? Ben je bereid hiernaar te kijken?"

“Ik hoorde dat je een cursus wilt gaan vormgegeven over lichttaal. Het lijkt mij super interessant en tegelijk vind ik het ook reuze spannend. Het voelt nogal uit mijn comfortzone en heb het gevoel dan wellicht iets stoms te doen. Ik heb het er met (..) over gehad en die zegt: gaan.”

"Voel ergens toch nog een beetje scepsis maar daar ga ik nog een een transformie sessie op doen om dat te transformeren."

"Vooral fysieke verkrampingen wanneer ik daarmee zichtbaar wil komen. Ja, ik ben all in, bring it on zeg ik dan "

"Ik wil me veilig voelen als ik het uitspreek, ligt natuurlijk bij mijzelf en niet aan mij omgeving. Ik kom maar weinig mensen tegen die dit spreken, uitspreken. Dus waarschijnlijk in een andere omgeving gaan verkeren?"

"Het voelt nog wat onwennig voor mijzelf om zelf te doen. Ik wil mij hier in verdiepen om meer te ontdekken." 

"Genoeg: ik doe het niet goed en ik zeg maar wat, wat zullen ze wel niet van me vinden ….. "

"Nou: je verzint maar wat. Je staat voor gek. Afgaan…"

"Kan ik dit wel? Ik ben zeker bereid hier naar te kijken. " 

"Er springen of springt soms een beschermer of iets dergelijks voor het spreken. Alsof er nog een laag overheen ligt waar nog bewustwording op mag komen. Wat nog doorvoeld mag worden. Heeft ook te maken met mijn verleden. Zeker bereid hiernaar te kijken. "

"Ja ik voel dat er een rem op zit. Dat dit iets is wat ik niet kan. Terwijl ik geloof dat dit ook in mij aanwezig is. Maar er is een blokkade om dit te uiten. Alsof dit een brug te ver is, ik weet niet waarom. Maar wel de drang om dit te gaan doen. Dus daar mag ik iets in vrijmaken voel ik. Nu ik dit nog eens nalees gebeurt er iets, ik voel een blokkade omdat ik voel dat ik getuige ben geweest van gebruik van zwarte magie, gebruik van woorden in slechte zin. Ik vermoed ook een connectie met (..) hierin. Deze voel ik heel duidelijk. Ik voel angst wat woorden teweeg kunnen brengen als ik daar geen controle over heb, als ik woorden uitspreek die ik niet kan thuisbrengen. Wat doet dat dan, wat breng ik teweeg? Daar zit angst. Ik spreek vaak woorden uit bij rituelen, of wanneer dan ook. Dat doe ik in Nederlands of Engels, dan weet ik wat ik uitspreek en is mijn intentie helder. Hoe weet ik dat de woorden die ik uitspreek in lijn met mijn intentie zijn? Dat weerhoudt mij misschien wel." 

"Ik voel geen mitsen en maren. Alleen een nieuwsgierigheid naar de oorsprong van de taal en de connectie voelen en vertrouwen versterken"

"Soms voel ik mij bezwaard omdat ik niet weet wat ik zeg. Misschien heb ik wel de verkeerde ‘aan de lijn?’ En zeg ik geen zuivere dingen. (Onzekerheid). En soms voel ik enige gêne omdat ik dan in het ‘openbaar’ de meest vreemde klanken uitstoot. De ene keer lijken het woorden, maar soms krijg ik ook vogelachtige geluiden door. En soms voel ik dat het mooi zijn om een bepaalde frequentie op een bepaalde plaats te brengen, bijvoorbeeld in een bron, en dan komt er niets door. Dus ik voel dat er iets wil komen, maar er zit aarzeling op of ik wil te graag ofzo. Dat ik mijn mind er tussen duw waardoor het niet kan stromen."

"Haha ja de innerlijke criticus heeft zich meermaals aangediend. Vooral dat het gek is, dat het nergens op slaat, dat het maar wat gebrabbel is, dat ik het verzin, dat het niet goed is, niet mooi, dat ik het maar beter kan laten omdat 'doe maar gewoon al gek genoeg is'.

Maar ook dat ik geen idee heb wat ik zeg, zing, etc. Uitdagingen die ik ben tegengekomen zijn o.a. het voelen opkomen in het bijzijn van anderen en het toch doen, ook al vond ik het doodeng. ik deed het toch al was het niet echt hoorbaar. Vorig jaar in Madeira in het bijzijn van (..) het gewoon gedaan. ook al kon die er niks mee, hij wees me toch niet af. In Egypte vorig jaar kon ik er volledig in overgave mee zijn.. ongeremd, veilig, vertrouwd en dit is waar mijn verlangen ligt om dit in iedere situatie waarin ik ‘een instrument’ mag zijn waar het door heen wil komen vrijelijk en zuiver het kan laten stromen. Ik ben er toe bereid te kijken naar wat de stroom ‘blokkeerd’"

"Ja zeker. Mitsen en maren genoeg! En kijk ik graag naar"


4. “Wat voor soort ondersteuning wil jij liefst krijgen?” 

"Ik zou graag mijn vertrouwensspier willen trainen. Dus als je me daar in zou kunnen faciliteren met uitleg, beoefening, richting dan zou dat heel erg welkom zijn."

"I know you are magic! Je weet elke keer zoveel bij mij te activeren, dus geen twijfel over wat of hoe. I trust and I know"

"Sowieso dieper in te gaan op dit thema, wat is historie, hoe kan het nu worden ingezet? Voelen welk effect het heeft in eerste instantie op mijzelf met zingen en luchtsymbolen. Ik ken je werk niet heel goed en heb een aantal YouTube filmpjes gezien en dit resoneert, vooral als je het hebt over thuiskomen in Zuid-Frankrijk, Montsegur. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten."

"Onze ontmoeting via de kristal was bijzonder, en hiermee ook mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik heb wel het gevoel dat het bekrachtigd werkt op (ander) energiewerk, en dat is het veld waar ik mij steeds verder in begeef. "

"Jij spreekt me aan, je zuiverheid, je liefde en de connectie die ik met je voel waardoor ik nu dus ook juist mag voelen en delen hoe ik hiermee te zijn heb."

"Ik vertrouw jou. Je kennis en ervaring en wie jij bent maken dat ik me durf open te stellen. En als ik het niet beheers ook de eerlijkheid hebt om dat aan te geven. Ondersteuning zit voor mij in: uitleg, inspiratie, ideeen km te ontwikkelen, motivatie, feedback. Veilige omgeving. Mogen proberen en fouten maken. En ook wat beeld hoe je het kan inzetten voor jezelf of anderen. "

"Ik ben met name enthousiast geworden van onze transformatief coachen groep en kijk uit om meer te leren over licht taal. "

"Ik heb een hele fijne sessie met je ervaren. En bij Robert kwam gelijk jouw naam omhoog en ik vertrouw de energie. Die volg ik. Liefdevolle ondersteuning, aanmoediging. "

"Meevoelen waar de opening zit tot mijn Zielstaal, een richting geven tot ontwikkeling."

"Wat mij aanspreekt in jou is je natuurlijke verbinding met de multidimensionale velden en de natuurlijke connectie weten te vertalen zodat wij hierdoor in ons eigen unieke zijn en potentie worden aangeroepen "

"Je hebt heel veel ervaring met zielstaal, expressie geven vanuit hart & ziel.. je belichaamt het. Je inspireert me enorm als het gaat om jou zielstaal, hoe je deze vrijuit overbrengt. Ik voel me ontzettend veilig, vertrouwd, gezien & gehoord bij jou. Maar ik weet ook dat jij in staat bent me uit te dagen mezelf zodanig te ontwikkelen dat ik verder ga dan ik mogelijk achtte. Allemaal dingen die belangrijk zijn om met dit specifieke thema aan de slag te gaan.. om me dit weer te her-inneren en ont-wikkelen. Haha blijkbaar wil uitgedaagd worden want dat is het eerste wat in me opkomt zodra ik de vraag stel wat voor soort ondersteuning ik wil krijgen. In de vorm van oefeningen, maar ik voel ook dat een veilige bedding mij gaat ondersteunen om door de ‘angsten’ heen te voelen en vertrouwen op te bouwen. "

"Bij jou zijn mijn eerste stappen begonnen hierin.. jouw lichttaal voel ik. Die van anderen niet altijd. Er lijkt iets te klikken in frequentie tussen ons. Ik zou graag samen ontdekken wat er tussen mij en vrije expressie zit. "

MELD JE NU AAN

Als hekkensluiter van de vragen kwam het volgende, wat voor velen een 'rotvraag' is, maar waarvan het wel degelijk zinvol is erbij stil te staan (hoeveel hebben we over voor onze Zelf Ont-Wikkeling?):

5. “Ben je bereid vol toewijding te investeren in jeZelf (tijd, aandacht, geld)?" 

"Voor mij zou het fijn zijn om na het examen van TCO te starten. Dus na 13 april. Ik ben bereid om alles te geven wat er in mijn vermogen ligt. dagelijkse beoefening in de praktijk en wekelijks online met elkaar. 500- 700 euro!" 

"Ja! Als alleenstaande mama net in een sprong naar zelfstandige heb ik wat afwegingen te maken maar ben zeker bereid te investeren. En tegen dat we starten zijn mijn andere opleidingen ook terug afgerond. Dus is er terug wat marge. Vind het moeilijk om er zelf een bedrag op te plakken gezien ik geen zicht heb op wat het programma zal zijn. Als het echt voor beginners is bvb zou ik minder investeren dan wanneer we met een groep starten die al ervaren is en we dus wat sneller kunnen schakelen. Hangt echt van veel factoren af."

"Ja zeker, de laatste jaren vind ik het waard hier tijd en geld aan te spenderen. Het heeft mij al veel goeds gebracht en voelt als terug naar hoe het was, is, hoort te zijn. De lagen afpellen. En er is nog zoveel meer te ontdekken. Het bedrag dat ik wil betalen, laat ik afhangen van de inhoud, wat wordt geboden, denk zelf aan 2 uur workshop 7maal ongeveer €500,--. Ik volg regelmatig workshop van Bridgeman en nu The Mystery School van Altazar. "

"Ik wil zeker in tijd en aandacht investeren, al zeg ik er meteen bij dat ik eind mei nog examen heb: daarna voel ik meer ruimte. Qua geld: uiteraard is hier commitment nodig en financiële energetische uitwisseling. Tegelijkertijd heb ik op dit moment niet de financiële ruimte voor heel dure cursus of opleiding. Ik heb geen idee wat je voor deze cursus gaat vragen, en ik heb het vertrouwen dat we hier wel uit zullen komen. Het komt niet voor niets op zo’n aparte manier op mijn pad" 

"750 Heeft ook met mijn financiële situatie nu te maken. "

"Heb nu nog geen bedrag. Afhankelijk van invulling programma. "

"Vol toewijding, zoals ik alles vol toewijding aan ga. Het is mijn zielsverlangen lichttaal volledig te openen. En daar ga ik vol voor. Ik vind het inderdaad een rotvraag over het geld. €300,- komt in me op. Ik heb het altijd moeilijk gevonden om iets uit te drukken in geld. De een kan dit en dat makkelijk betalen en de ander minder. Ik begrijp dat dit een beperkende gedachten is en dat je het geld kunt manifesteren. Zeker als het een zielsverlangen is, wat het is. En toch is dit iets wat triggert."

"Jaaa als ik ergens voor ga dan ga ik ook helemaal! Dat weet je :) Toch zit er iets in mij dat aangeeft dat dit voor mij te ver gaat, net als bij 'Destination U' aan het begin. Daarom mag ik hier iets mee en dat wil ik volledig. Qua investering denk ik aan rond de 500 euro, als het meer is denk ik erover."

"Ik ben bereid maar met uitkering houd ik maandelijks m’n hoofd niet boven water dus ik ga door met al het moois wat je nu aanbiedt via de krachtplek en wat zich daaruit mag ontvouwen. De ok als er financiële toestroom komt zal ik inverstment kunnen maken. Hoeveel is nu een vraag die nog te ver bij wat jij reeeel te bieden hebt verwijderd ligt "

"Jaaaaaaa. Haha ik ben tot veel in staat als het gaat om investeren in meZelf.. Ik volg hierin dan ook mijn eerste ingeving voor nu en dat is €100 per online-groeps-sessie per persoon. En dan komen de mitsen en maren op.. is dit niet te weinig?? Ik heb werkelijk geen idee. De 'Goddess Awakens/Rises' [twee andere online cursussen van Ariëtte] komen nu in me op. dit was ook online en was zo prachtig, helend en diepgaand. Ik weet even niet meer wat je hiervoor toentertijd vroeg, maar dit was in waarde - als het gaat om betaling - zoveel meer waard dan wat ik er toen voor heb betaald kan ik me herinneren. "

"Ja ja ja ja... (..) Ik ben niet bang voor investeren, maar kan beter concreet antwoord geven als ik de vorm snap. Mijn uitgangspunt; ik stap liever in een kleine groep die met toewijding bezig is (en dus meer betaalt meestal) dan een grote groep die losser voelt (en minder betaalt). Financiën linken voor mij aan toewijding en dus diepgang.. "

MELD JE HIER DIRECT AAN VOOR DE CURSUS 

LEES IN DEZE BLOG MEER OVER DEZE CURSUS

CHECK EVT. OOK DEZE VIDEO EN DEZE VIDEO

OP MIJN ENGELSE YOUTUBE VIND JE ER  ZELFS NOG MEER


Ariëtte met drum bovenop chateau Montségur

alle tekst en beelden ©Ariëtte Love